vuller English version
Begin » Artikelen » Bijbelstudies gericht op de Hindoestaanse denk- en leefwereld » Artikel weergeven 
vuller
"Zodra we persoonlijk de Meester ervaren hebben en weten hoe Hij de eindeloze cyclus van zonde en dood verbrijzeld heeft, ons van onze eigen zondige natuur bevrijd heeft, weten we dat alle dingen mogelijk zijn voor God. Als we dat allergrootste wonder eenmaal hebben beleefd, vallen alle wonderen daarbij in het niet. Dat een arme, rusteloze, onreine, gevallen ziel Gods vergeving kan ontvangen en de vrede van de Meester kan proeven, is het grootste wonder dat er bestaat. "

Sadhu Sundar Singh, een oosterse volgeling van Jezus, 1889-1929
Een Indiase vrouw leest voor uit de bijbel.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Diwali 2010: Tijd voor de grote schoonmaak!

Gemaakt op: 22-10-2008 11:41 door Evangelie & Hindoes. [ printen | downloaden als .doc ]

De Heer Jezus Christus heeft eens het volgende verhaal verteld: een vrouw had tien drachmen huishoudgeld (een drachme was een Griekse munt tot de euro kwam en was dat ook al zo’n tweeduizend jaar geleden in de tijd van Jezus). Op een dag verloor zij er één. Wat deed zij? Zij stak de lamp aan. Dat was nodig in het oosters huis van die tijd, zonder elektrische verlichting en handige looplampen. Buitenlicht viel niet overal in het huis naar binnen, dus een extra lichtbron was nodig. Zij gaat zoeken. In het hele huis, alle hoeken, alle kamers. Waarom? Er wordt een drachme vermist. Wat vermist is, is waard om gevonden te worden!

Wat doet zij als zij het muntstuk vindt? Als zij het gevonden heeft, roept zij haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: ‘Deel in mijn vreugde, want ik heb de drachme gevonden, die ik kwijt was’.

Diwali is een feest van schoonmaken, het hele huis, in alle hoeken. Het oude afsluiten en het nieuwe openen. Jezus Christus vergelijkt mensen die God zijn kwijtgeraakt als verloren munten. Hij is gekomen om het verlorene te zoeken. Jezus heeft gezegd: ‘Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt’ (dit verhaal is na te lezen in Lukas 15 vers 8 tot 10).

*

Gebedspunt
“Vader, wij danken u voor uw grote bereidheid om te zoeken. U laat het verlorene niet liggen, maar gaat op zoek en u zult vinden! Wij bidden of vele hindoes door u gevonden mogen worden en samen met uw kinderen uit de andere volken mogen delen in de vreugde. In Jezus’ naam, amen.”
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster