vuller English version
Begin 
vuller
"...Onze problemen zijn niet Oostersch of Westersch; zij zijn zuiver menschelijk. Menschelijke zwakheid en zonde zijn niet geografisch te bepalen. Materialisme, hebzucht, moreele zwakheid en geestelijke honger kent het Oosten zoogoed als het Westen; waar mensen wonen, wonen ook zij. Waarom zouden wij dan niet neerzitten om 's levens tafel en onze moeilijkheden samen onder de oogen zien; niet als Oosterlingen, noch als Westerlingen, maar als menschen , en samen zoeken naar een oplossing?"

E.Stanley Jones, 1928
Twee Indiase mannen op de fiets.

 

Uitgebreid zoeken

Inloggen
vuller

Cursussen op verzoek


Op verzoek organiseert Stichting Evangelie & Hindoes organiseert een lezing over of een inleiding op het Hindoeïsme verzorgen. U kunt uw verzoek aan ons doorgeven via het contactformulier.

Voor thema's en onderwerpen kunt u kijken bij de cursussen die wij in het verleden hebben aangeboden:

Cursus Hindoeïsme:
Als christen in gesprek met hindoes, hoe gaat dat? Wat moet ik weten en wat kan ik verwachten? Deze en andere vragen komen aan de orde in de serie "In gesprek met Hindoes". Onder leiding van ds Van der Lugt krijgt u een introductie in de wereld van Hindoestanen en hindoes in Nederland.

Verdiepingscursus Hindoeïsme: over de Bhagavad Gita:
De Bhagavad Gita is een van de meest bekende heilige boeken van de hindoes. Het boek krijgt ook in de esoterie veel aandacht. Om de inhoud en de strekking van dit boek voor het dagelijkse leven goed te begrijpen is een intensieve introductie van belang. In een serie van vier avonden staan we stil bij vier kern-hoofdstukken van de Bhagavad Gita.
  © 2005-2006 Evangelie & Hindoes. | Grafisch ontwerp: Marjan Geerts | Techniek: Jan Pieter Waagmeester |
Deze pagina is geschreven conform XHTML 1.1. Fout gevonden in deze site? Mail naar de webmaster